Datum 
maandag 06 mei 2024 t/m dinsdag 14 mei 2024
Bestemming 
United Kingdom
Vervoersmiddel 
Vliegtuig
Prijs 
1 890,00 €
Extra info 
Toeslag eenpersoonskamer: 560 EUR
Inbegrepen 
transfer luchthaven heen en terug - vluchten Brussel – Edinburgh – Brussel met SN Brussels Airlines (inclusief 23kg bagage en luchthaventaksen), uitstappen met plaatselijke autocar en Nederlandstalige gids, 6 nachten in halfpension en 2 nachten in kamer en ontbijt.
Niet inbegrepen 
toegangen, middagmalen, 2 avondmalen in Edinburgh, dranken en persoonlijke uitgaven, annulatieverzekering (6,5% van de reissom), annulatie- en bijstandsverzekering (7,95% van de reissom)
Reisbeschrijving 

Schotland, land met adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Gelegen in het noorden van het Verenigd Koninkrijk, wordt het land gekenmerkt door glooiende heuvels, majestueuze kastelen, mysterieuze meren en uitgestrekte hooglanden en trekt het natuurliefhebbers van over de hele wereld aan.

Naast de overweldigende landschappen heeft Schotland een boeiende geschiedenis, gekenmerkt door eeuwenoude kastelen, mythen en legendes, heroïsche strijders zoals William Wallace, die vochten voor Schotse onafhankelijkheid.

De Schotse cultuur wordt gevierd door traditionele muziek, dans, literatuur en festivals. Ook de whisky mag niet ontbreken, distilleerderijen zijn verspreid over het hele land. Kortom, deze bestemming is een topper van formaat en favoriet bij reizigiers over de hele wereld.

MAANDAG 6 MEI

Transfert naar de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Edinburgh. Bij aankomst kan onze 9-daagse reis  per autocar van start gaan. Via de Forth Road Bridge en stop te Dunfermline en de abdij naar het dorp Blair Atholl, gelegen in het schilderachtige Pitlochry, in het hart van de Schotse Hooglanden.  We nemen onze intrek in het traditionale Atholl Arms Hotel***, onze verblijfsplaats voor de komende 6 nachten.

DINSDAG 7 MEI

Na een stevig ontbijt vertrek voor een tocht dwars door Schotland, met een mix van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en de unieke Schotse cultuur. Dalwhinnie, charmant dorp in de Schotse Hooglanden, is gekend omwille van de Dalwhinnie Distillery, één van de hoogst gelegen distilleerderijen in Schotland. In de buurt is het schilderachterige meer Loch Lagan gelegen, waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Verder naar Spean Bridge, met het Commando Memorial, een eerbetoon aan de Commando’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog trainden in de nabijgelegen bergen. Vervolgens bezoek aan Fort William, gelegen aan de voet van de Ben Nevis, hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. In dit levendige stadje bevinden zich tal van lokale winkels, restaurants en pubs en geniet van je van de warme Schotse gastvrijheid. We sluiten af in Glenfinnan, gelegen aan de oevers van Loch Siel. Bezienswaardig hier zijn het Glenfinnan Viaduct, beroemd door de Harry Potter-films en het Glenfinnan Monument, dat herinnert aan de Jacobitische opstand van 1745.

WOENSDAG 8 MEI

Ontbijt. We trekken te voet naar het Blair Castle, gelegen nabij Blair Atholl. Het 13de eeiwse kasteel is een populaire bezienswaadigheid met een rijke geschiedenis als zetel van de hertogen en graven van Atholl. Een prachtig voorbeeld van Schotse barokarchitectuur met indrukwekkende torens, koepels en binnenplaatsen in een weelderige omgeving.

In de namiddag trekken we er terug op uit met onze autocar en bezoeken we onder meer Queen’s View, een adembenemend uitzichtpunt dat uitkijkt over Loch Tummel en de omliggende bergen. Het schilderachtige Pitlochry staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, met glooiende heuvels, groene bossen en kabbelende rivieren.

Het stadje herbergt enkele historische bezienswaardigheden, waaronde de Pitlochry Dam en Power Station, waar de Pitlochry Fish Ladder te bewonderen is. De “zalmtrap” is een ingenieus systeem dat zalmen toelaat om stroomopwaarts te migreren. Verder beschikt Pitlochry over een charmant centrum met gezellige winkels, restaurants en traditionele pubs.

DONDERDAG 9 MEI

Vandaag staan Inverness, Culloden Battlefield en Fort George op het programma. Inverness, gelegen aan de noordoostelijke kust van Schotland, is de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en toegangspoort tot het  beroemde Loch Ness. De sfeervolle stad is prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Ness en biedt een mix van historische charme en moderne voorzieningen. Een iconisch herkenningspunt is het imposante Inverness Castle.

Net buiten Inverness is het historische slagveld Culloden Battlefield gelegen. In 1746 vond hier de laatste slag op Britse bodem plaats. Enkele kilometers ten noordoosten van Inverness, bevindt zich Fort George. Dit indrukwekkende militaire fort is één van de grootste en best bewaarde militaire vestingen in Europa uit de 18de eeuw.

VRIJDAG 10 MEI

Na ons ontbijt lokale uitstap naar Killiecrankie Pass, Falls of Bruar en The House of Bruar. Whiskytasting in de natuur

(2 proevertjes boven de watervallen). Killiecrankie Pass is een schilderachtige kloof ongeveer 10 kilometer ten noorden van Pitlochry. Een rustige omgeving met prachtige natuurlijke uitzichten maar ook met een historische betekenis omwille van de Slag bij Killiecrankie die hier plaatsvond in 1689. De nabijgelegen Falls of Bruar zijn een reeks watervallen omgeven door weelderig groen. House of Bruar, ook bekend als de “Harrods of the North”, is een luxe warenhuis en biedt een scala aan Schotse producten, waaronder kleding, sieraden, delicatessen, whisky en kunst.

ZATERDAG 11 MEI

We beginnen onze dag met een bezoek aan GlenCoe. Deze plaats is bekend om zijn dramatische, bergachtige landschap en indrukwekkende valleien maar ook om zijn rijke geschiedenis, waaronder het tragische GlenCoe-massacre van 1962. Laat je verwonderen door één van de meest iconische en schilderachtige locaties in Schotland. Killin is een betoverend dorp aan de westelijke oever van Loch Tray en vooral bekend om zijn indrukwekkende Falls of Dochart.

Dankzij de nabijheid van de schilderachtige Birks of Aberfeldy, een bebost ravijn met watervallen, is Aberfeldy dan weer een populaire bestemming voor liefhebbers van outdoor-activiteiten.

ZONDAG 12 MEI

We verlaten onze verblijfsplaats in Blair Atholl voor vertrek richting Edinburgh. Onze rit richting de hoofdstad van Schotland gaat via Dunblane, Stirling, Falkirk. Dunblane, schilderachtige stad gelegen aan de river de Allan, is bekend om zijn historische charme en architecturale pracht, met als hoogtepunt de imposante Dunblane Catedral. Je vindt er ook het Dunblane Museum met zicht op de lokale geschiedenis.  Ook Stirling beschikt over een rijk erfgoed en speelde een cruciale rol in de Schotse geschiedenis, met beroemde veldslagen zoals de Slag bij Stirling Bridge. Tussen Glasgow en Edinburgh, bevindt zich Falkirk, bekend om zijn rijke industriële geschiedenis, vooral in de scheepsbouw en staalproductie.

Op vandaag is Falkirk een moderne stad met een mix van historische en eigentijdse bezienswaardigheden.

Bij aankomst in Edinburgh nemen we onze intrek in hotel Holiday Inn Express - Edinburgh City Centre ***.

MAANDAG 13 MEI

Volledige dag bezoek aan Edinburgh, bruisende hoofdstad van Schotland. De stad is doordrenkt met geschiedenis, cultuur en archtitectonische pracht. Het historische hart wordt gedomineerd door het imposante Edinburgh Castle. De beroemde Royal Mile, een reeks smalle straten die naar het kasteel leiden, is bezaaid met winkels, pubs, restaurants en historische bezienswaardigheden zoals het Palace of Holyroodhouse, de officiële residentie van de Britse monarch in Schotland. Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan biedt een adembenemend uitzicht over stad en omliggende landschap.

Waverly Mall en Grassmarket zijn populair onder de shopliefhebbers. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het National Museum of Scotland, het Scottish National Gallery of Museum of Edinburgh. Kortom, deze stad biedt een mooie mix van middeleeuwse en moderne charme.

DINSDAG 14 MEI

Ontbijt en check-out hotel. Onze retourvlucht staat gepland in de namiddag, dat geeft ons nog even de tijd om in de voormiddag een bezoek te brengen aan de Rosslyn Chapel, officieel bekend als de Collegiate Chapel of St. Matthew.

De indrukwekkende middeleeuwse kapel is gelegen in het dorp Roslin, net buiten Edinburgh. De uit de 15de eeuw daterende kapel staat bekend om zijn verfijnde gotische architectuur, ingewikkelde beeldhouwwerken en complexe symboliek.  Rosslyn Chapel kreeg wereldwijde bekendheid na de verschijning in Dan Brown’s roman “The Da Vinci Code”.

Share

Contacteer mij