Datum 
zaterdag 15 juni 2024 t/m zondag 16 juni 2024
Bestemming 
France
Vervoersmiddel 
Trein
Prijs 
295,00 €
Extra info 
toeslag single: 80 EUR
Inbegrepen 
TGV Rijsel / Parijs / Rijsel - 2 dagen huurfiets in Parijs - verblijf op basis van logies en ontbijt en Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen 
transfer station Rijsel - maaltijden - dranken - persoonlijke uitgaven - annulatieverzekering (6,5% van de reissom) of Exclusive Selection Europe (7,95% van de reissom, annulatie- en bijstands- en bagageverzekering)
Reisbeschrijving 

Parijs zet de laatste jaren echt in om het voor de fietser veilig en makkelijk te maken. Tijdens deze 2-daagse verkennen we de Franse hoofdstad met de fiets en kunnen we op een ontspannende manier van deze mooie stad genieten.  We verblijven in het centraal gelegen hotel Ibis Gare du Nord La Fayette ***

 

ZATERDAG 15 JUNI

TGV vanuit Lille naar Parijs en transfer naar ons hotel. We pikken de comfortabele fietsen op en starten onze verkenning in de omgeving van het Canal Saint-Martin. Regelmatige haltes met uitleg brengen ons helemaal tot aan La Villette, een verrassend park in het noordoosten van de stad.

We lunchen in de omgeving van Place de la République.

In de namiddag verkennen we Le Marais al fietsend. Hierna steken we de Seine over en gaan we richting Jardin des Plantes, de grote moskee (bezoek mogelijk) en het Panthéon. We keren terug via Quartier Latin, het Île de la Cité (met de Notre Dame) en langs de Seine fietsen we tot aan de Bastille. Vrij diner.

 

ZONDAG 16 JUNI  

Na het ontbijt pikken we onze fietsen terug op en gaan we deze keer langs Les Grands Boulevards tot aan Opéra Garnier. Vervolgens gaan we naar Montmartre en fietsen langs enkele schilderachtige straatjes.

Korte halte bij Cimétiere Montmartre. Verder tot aan de Arc de Triomphe en Champs Elysées. We passeren de Pont Alexandre en laten ons ook verleiden om eens tot aan de Eiffeltoren te fietsen. Via de Dôme des Invalides gaan we naar Saint-Germain-des-Prés. Na de middag opnieuw via Le Marais om de fietsen af te leveren en onze bagage op te pikken. De TGV brengt ons tot in Lille, met een schitterende ervaring rijker.

Share

Contacteer mij